MENU KOMUNIJNE

 

I. Zupa (do wyboru)

Cebulowa z grzanką zapieczoną serem

Płomienny krem z pomidorów z imbirem i fetą

Rosół królewski z niespodzianką

 

 

 

II. Drugie danie (do wyboru 2 lub 3 mięsa)

 

Pierś z kurczaka zapiekana serem mozarellą i pomidorami

Schab w migdałach

Devolaille z serem i masłem oraz pietruszką

Pieczony udzik drobiowy, faszerowany warzywami w sosie myśliwskim podawany z kluskami śląskimi i bukietem surówek 

Stek szpikowany boczkiem

 

 

 Dodatki do wyboru

 

Ziemniaki zapiekane lub frytki

Ziemniaki z wody

Kluski śląskie

Ryż

Surówki

 

 
 
III. Deser (do wyboru)

Panna cotta z wiśniami w sosie czekoladowym

Owocowy raj lodowy

Kawa, herbata

 

 

IV. Kolacja na ciepło (do wyboru jedno z dań)

 

Sakiewki z kurczaka na salsie pomidorowej w towarzystwie płatków tartego parmezanu podane z piramidkami ziemniaczanymi

Vol-au-vent z kurczaka podawany z kiełkami lucerny i pomidorkami koktajlowymi

 

 

V. Kolacja na ciepło (do wyboru jedno z dań)

 

Barszczyk z pasztecikiem

Zupa cebulowa z grzanką zapieczoną serem

Zupa minestone

  

 

VI. Zimna płyta (do wyboru)

 

Tymbaliki z szynki

Babeczki kruche nadziewane pastą serową i tuńczykiem

Śledziki stu smaków

Schab pieczony z brzoskwinią

Roladki z szynki nadziewane pastą chrzanową

Bukiet mięs pieczonych

Filet z kurczaka z żurawiną

Karczek pieczony

Sałatka grecka

Sałatka krabowa

Sałatka pieczarkowa

Sałatka jarzynowa

Sałatka z grillowanym kurczakiem w sosie tysiąca wysp

Sałatka z brokułami jajkiem w sosie jogurtowym

Pomidorki faszerowane

Mix jaj faszerowanych

Śledziki w trzech smakach

 

 

 

Dodatkowo napoje, soki, woda, owoce, ciasta i deser wliczone w cenę.