Menu Konferencyjne

 

 

 

Przystawka ( 1 pozycja do wyboru )

 

Melon z szynką parmeńską na sałacie roszponce, z sosem cytrynowo vinegret

Sałatka Capreze – mozzarella przekładana pomidorkami z orzeszkami pinni, oraz z sosem balsamicznym

Łosoś panierowany chipsami ognistymi chilli, pod pierzynką śmietanowo – czosnkową z sałatą lodową i tostami z ciasta francuskiego

Fasolki szparagowe zrolowane szynką parmeńską i świeżym ogórkiem z sosem balsamicznym

Pasztet z zająca na grzance podany w towarzystwie powideł z czerwonej cebuli

z dodatkiem emulsji pietruszkowej

Szynka parmeńska z serem rokpol, rukolą podana z suszonymi pomidorami z musem balsamico

 

Zupa ( 1 pozycja do wyboru )

 

Aksamitny krem z dyni

Krem porowo-ziemniaczany z czipsami bekonowymi

Krem z pieczonej papryki z pulpecikami

Krem porowy z ziołowymi grzankami

Krem z białych szparagów z szynką parmeńską i płatkami migdałów

Prowansalska zupa selerowa z prażoną cebulką

 

Dania ciepłe (podawane na półmiskach 3 pozycje do wyboru)

Gęsina w sosie jabłkowo-figowym

Udko z kaczki w pomarańczach

Greckie roladki wołowe nadziewane fetą

Polędwica wołowa faszerowana pistacjami i pieczarkami

Medaliony z polędwiczki w sosie grzybowym

Rolada cygańska z cebulą pomidorami i ogórkiem

Steki szpikowane boczkiem

 

Dodatki

Ziemniaczki z pieczarkami

Frytki

Kluski śląskie

snopki fasolki szparagowej w boczku

Zestaw surówek

 

Deser

Owocowy raj lodowy

Tiramisu

Banan karmelizowany z lodami

Szarlotka z jabłkiem na piure brzoskwiniowym z lodami

 

Zimna płyta (6 pozycji do wyboru)

 

Bukiet mięs pieczonych z dipami

Mix serów

Rolada z pstrąga

Polędwiczki wieprzowe z pistacjami

Szpinak z czosnkiem i migdałami

Kiełbaski w cieście francuskim

Śliwki w bekonie

Tatar wołowy z grzybami leśnymi

Rukola zawijana wędzoną szynką

Sałatka cezar

Sałatka brokułowa z sosem jogurtowym

Sałatka z szynką i wiórkami selera

Sałatka gyros

Sałatka grecka

 

Danie gorace ( 1 pozycje do wyboru )

 

Farfalle z piersią kurczęcia w sosie śmietanowym z oliwkami i tartym parmezanem

Filet drobiowy zawijany z wędzonym łososiem i algami na ratatui warzywnym w asyście romanesco i sosu serowego

Wołowina po Burgundzku na czerwonym winie z pieczarkami i marchweką baby oraz bagietką

Fileciki z farszem z suszonych pomidorów i sera pleśniowego na purre marchewkowym

Zrazy staropolskie z dodatkiem kluseczek szpinakowych sosu winnego i gotowanych warzyw

Medaliony z polędwiczki wieprzowej w boczku z sosem kaparowym na pure szpinakowym

 

Danie gorace ( 1 pozycja do wyboru )

 

Zupa gulaszowa

Krupnik na cielęcinie

Barszczyk czerwony z krokietem

Żurek staropolski z jajkiem i kiełbasą