MENU OKOLICZNOŚCIOWE



I. Przystawka (do wyboru)

  • Sałata roszponka z szynkš parmeńskš i melonem z sosem winegret
  • Galantyna z kurczaka podana ze œwieżym ogórkiem w sosie kurkowym
  • Łosoœ panierowany w chipsach paprykowych podany z sałatš lodowš i zapiekanš bagietkš na sosie œmietanowo-chrzanowym


II. Zupa (do wyboru)

  • Zupa Minestone
  • Krem z pomidorów z imbirem oraz fetš
  • Krem z białych szparagów z szynkš parmeńskš
  • Krem z selera z kurkami
  • Zupa cebulowa z grzankami zapiekanymi serem


III. Drugie danie podawane na półmiskach (do wyboru 2 lub3 rodzaje mięs)

  • Kotlet De Volaille
  • Kotlet schabowy
  • Zraz w sosie staropolskim
  • Roladki z kurczaka nadziewane podgrzybkami
  • Karczek w sosie grzybowym
  • Salitimbocca z kurczaka (koperty z szynkš parmeńskš i szpinakiem)
  • Roladki ze schabu faszerowane warzywami
  • Cordon Blue ze szpinakiem i pomidorami
  • Polędwiczki wołowe po dworsku (z zielonym pieprzem)
  • Polędwiczki wieprzowe zawijane boczkiem na sosie kurkowym


IV. Drugie danie podawane na talerzach

  • Roladki ze schabu ze œwieżš marchewkš, ogórkiem i cebulš podany ze szpeclami oraz brokułem
  • Vol-au-vent (miseczki z ciasta francuskiego) podany z potrawkš z kurczaka marchewkami oraz groszkiem podany na kiełkach lucerny z pomidorkami koktajlowymi
  • Polędwiczki faszerowane szpinakiem i fetš na sosie pomidorowo-oliwkowym podane z grzankami czosnkowymi
  • Zapiekany karmazyn podany z zapiekanymi ziemniaczkami
  • Roladki z dorsza w beszamelu z kolorowym makaronem i sałatš lodowš
  • Salitimbocca z kurczaka (koperty z szynkš parmeńskš i szpinakiem) podane z zapiekanymi rozetkami ziemniaczanymi
  • Eskalopki z cielęciny zawijane szynkš parmeńskš i szałwiš podane w sosie grzybowym z zapiekanym ziemniakiem bukietem warzyw
  • Farfalle z piersiš kurczęcia w sosie œmietanowym z oliwkami i tartym parmezanem
  • Rawioli z riccottš i szpinakiem na pikantnym sosie pomidorowym z tartym parmezanem


V. Danie ciepłe w postaci płynnej

  • Barszczyk czerwony z pasztecikiem lub krokietem
  • Strogonoff
  • Gulasz po węgiersku
  • Ragout drobiowo-warzywne
  • Flaczki wołowo-wieprzowe
  • Żurek po częstochowsku


VI. Zimna płyta

  • Tymbaliki – roladki z szynki nadziewane pastš chrzanowš
  • Babeczki kruche nadziewane pastš serowš z tuńczykiem
  • Galaretki drobiowe
  • Nadziewane jaja w trzech rodzajach
  • Sałatki do wyboru
  • Półmisek wędlin
  • Deska serów
  • Śledziki w oleju lub œmietanie
  • Ryby wędzone
  • Mix pasztetów
  • Pomidorki faszerowane
  • Schab pieczony z brzoskwiniš
  • Filet z kurczaka z żurawinš
  • Rolada z pstršga


VII. Deser

  • Lody wielosmakowe z adwokatem i bitš œmietanš
  • Gruszki w kremie rumowym
  • Krem serowo-brzoskwiniowy
  • Mus z białej czekolady
  • Szarlotka z jabłkiem na pure brzoskwiniowy z lodami